Free zone

Малку работа, многу секс: Вака изгледа совршен машки ден

Наместо, како што сега стојат работите, да имаат секс на брзина во текот додека размислуваат за преостанатите секојдневни обрски, мажите попрво би поминале саати и саати за водење љубов со својата партнерка. Така барем покажало најновото истражување во кое испитаниците одговарале на прашањето како би изгледал нивниот совршен ден.

Просечен припадник на машкиот пол би имал секс во траење од 4 часа и 19 минути, 3 часа и 22 минути ви поминал во друштво на пријателите и фамилијата. 2 часа и 38 минути би уживал во храна и пијалок, додека на лична хигиена би вложил 29 минути од својот ден. Останатото време би го поминал во одмарање и спиење.

2

За жал, реалноста е друга. Повеќе од две третини од мажите признаваат дека немаат време до таа мерка што на е маилови и пораки куцаат на смартфонот или на таблетот на ВЦ шолја, Ни во сексот не се во состојба да се опуштат, па така 26 проценти од нив за време на интимниот однос во главата им се прави список што друго треба да завршат.

3

Испитаниците помлади од 34 години се загрижени дека нема да успеат да го постигнат се тоа што го сакаат во животот и затоа ни малку не губат време, веќе гледаат како на најдобар начин да ја искористат секоја секунда од својот ден. Четвртина од младите се трудат да цело време пробуваат нови искуства и се трудат за нив да најдат време.

Поразително е тоа што, ако би требало да се одречат од нешто, тие би се определиле за прекинување на пријателство и би ги жртвувале своите драги особи, отколку да го завршат тоа што не го сакаат. Што се однесува до вежбањето, гледаат да работат што е можно пократки вежби, отколку да поминат саат-два во умерена физичка активност.

5

Дури дваесет проценти од испитаниците се трудат во слободното време да стекнат некоја нова вештина, како што е на пример некој странски јазик и тоа заблагодарувајки се на технолошките средства.

Напиши коментар