Free zone

Мажите не треба да присуствуваат на пораѓај!

“Не знаев што е тоа. Тоа беше најтрауматичниот момент за мене. Не знаев дали бебето е живо или не, а потоа се појавија и две сестри со потполно празен инкубатор.” – вели Марк.

Жената била во опасна ситуација во која тим лекари се обидувале да го спасат нејзиниот живот и животот на бебето. Така завршила и на царски рез, по што имала обилно крвавење, а плацентата се одвоила и почнала преекламсија.

Уште еден татко, Дерен Дискон (36) преживеал нервен слом бидејќи неговата жена Сара скоро и да умрела раѓајќи ги неговите 3 ќерки во јануари 2006.

После тешкото крвавење, во седмиот месец од бременоста, Сара се разбудила после 2 дена откако имала царски рез, а како последица од компликацијата, матката морала да ѝ се отстрани. Треба татковците да ги гледаат ваквите интервенции?

Напиши коментар