After Midnight

Мистеријата решена: Дали е сексот подобар со обрежан или со необрежан пенис?

Трендот на обрежување на пенисот станува се попопуларен во светот, но дали некогаш сте се запрашале која е разликата помеѓу машкиот “алат” кој прифатиле да бидат модерни и оние кои го задржале својот вообичаен изглед? Сега ќе откриете…

Иако трендот на обрежување сеуште не е толку популарен кај нас, факт е дека стана многу популарен ширум светот. И што е уште поважно, се шири со огромна брзина.

А дали воопшто знаете зошто мажите се обрежуваат, со исклучок на веќе познатите за нас верски причини? Како и која е разликата помеѓу обрежаниот и необрежаниот пенис и со кој тип на машката гордост сексот е подобар?

Неколку факти кои треба да ги знаете.

Изглед:

Необрежан: Необрежаниот пенис изгледа како да има “капа” или како да носи долчевита (ролка).

Обрежаниот: Главата на обрежаниот пенис потсетува на кацига.

Здравје:

Необрежан: Кај необржаниот пенис особено внимание треба да и се посвети на хигиената.

Обрежаниот: Студијата направена во Африка покажала дека обрежаните хомосексуалци се дури 60 проценти помалку чувствителни на ХИВ и недостигот на кожа значително ја намалува количината на бактерии во тоа подрачје.

Какво е чувството за мажите?

Со оглед на тоа дека обрежувањето се прави додека мажот е бебе, нема значителна сексуална “загуба”. Иако некои тврдат дека обрежаните мажи се помалку сексуално чувствителни, не постои начин да се дознае дали е тоа навистина така.

Какво е чувството за жената?

Многу жени велат дека сексуалното чувство е исто со обрежаниот и необрежаниот пенис, разликата е само во изгледот. Поголемиот број жени велат дека обрежаниот пенис е поубав.

Напиши коментар