After Midnight

Најубавите цитати за љубовта

Сетнав на улица еднo многу сиромашно, заљубено момче. Шеширот му беше стар, кпутот излитен, наметката искината на лактовите, чевлите му пропуштаа вода – но неговата душа беше поспана со ѕвезди, Виктор Хуго.

Има еден прекрасен невидлив свет, и тоа е оној што заљубените го носат во срцето. Виктор Хуго

Најосаменото место на светот е човечкото срце без љубов. Оскар Вајлд

Целиот живот е поделен на три периоди: пречувство за љубов, делување на љубовта и сеќавање на љубовта. Марина Цветаева

Тешко е да сакаш, уште потешко да не сакаш, а најтешко е да најдеш сакан кој ќе те сака. Александар Пушкин

Љубовта е како треска: таа доаѓа и си заминува, а волјата на неа нема никаков ефект. Стендхал

Кога ти припаѓам тебе, тогаш конечно си припаѓам и самиот на себе. Микеланџело Буонароти

Вистинска загуба можеш да почувствуваш само кога сакаш некого повеќе отколку што се сакаш себе. Роби Вилијамс

Кога ќе сватиш дека остатокот од животот сакаш да го поминеш со некого, тогаш сакаш тој остаток да почне што поскоро. Били Кристал

Најдобриот вид на љубов е оној кој ќе ја разбуди душата и ќе не натера да бараме повеќе, ќе запали оган во срцето, а на умот ќе му обезбеди мир. Тоа ми го даде, а се надевам дека и јас ќе можам да ти го обезбедам тоа, засекогаш. Рајан Гослинг

Земи љубов, множи ја со вечноста и стави ја во длабочините на бесконечноста…и ќе имаш мал увид во она што јас го чувстувам за тебе. Бред Пит

 

Напиши коментар