Free zone

Погледнете ги напредниве вежби за стомачни муслули

Вежбањето ја вреднува физичката внимателност, постојаното зајакнување и постојаното надградување на енергијата во нашите екстремитети. Инспириран од Кунг Фу ударите “the science of the six pack” се фокусира на стабилноста, флексијата, екстензијата, латералната флексија, мобилноста и ротацијата. Сите овие поими се есенцијални за движењето и стабилноста, и токму поради тоа Кук ги создал следните вежби.

“Мошне е важно да го тренираме торзото на балансиран начин. Со други зборови ја предизвикуваме нашата можност за флексибилност нанапред и латерално, екстензија и ротирање“, вели тој.

Но, не дозволувајте овие надчовечки движења во видеото да ве исплашат. Секое движење може да биде намалено во неговиот интензитет според вашето ниво на физичка подготвеност.

 

Напиши коментар