After Midnight

Погруб секс – подобра врска: Ослободете ја фантазијата!

Можеби едноставно уживате во страст која обезбедува груба игра, сеедно, важно е да уживате.

Малку погруб секс се покажа како добар избор за голем број парови. На тоа укажува едно неодамнешно истражување, заклучувајќи дека таквиот секс има големи бенефиции за паровите.

Учесниците во оваа студија, кои го практикуваат овој вид на секс, велат дека имаат високо ниво на благосостојба во врската и чувствуваат поголема сигурност во односите. Е, сега, кога велиме груб секс, не мислиме на нешто многу болно. Не трчајте по секс шопови и справи за “мачење”.

sado-mazo-seks

“Ако сакате да се обидете со нешто вакво, морате однапред да поставите правила и граници со партнерот. Исто така, немојте да мислите дека нешто морате да правите, само затоа што вашиот партнер тоа го сака”, објаснува секс терапевт Исах Мекими.

“Секогаш потрудете се околу вашиот партнер и тој да ужива, тоа лесно можете да го видите од неговите реакции. Грубиот секс не мора да значи болка. Почнете со превз на очи, лисици и лесни удари и постепено одете понатаму”, заклучува Исах.

И сетете се зошто ова го правите, бидејќи ако се присилувате на нешто тоа не е уживање.

Напиши коментар