Free zone

Променил пол и се натпреварува како боксерка! (видео)

Фелон Фокс со својата промена на полот од машко во женско, продолжи со кариерата во спортскиот свет на мешани боречки вештини, предизвикала бројни реакции, а не е мал бројот кој смета дека треба да ѝ се забрани да се бори во женските категории.

На крајот не се пронајдени доволно докази кој би го спречиле мечот на Felon, па така надлежниот државен орган го затворил случајот, што во превод би значело дека би добила лиценца да се бори како жена.

Felon Foks ќе се најде во кафезот на 24 мај во Флорида, а како противник ќе ја има Alan Johns.

“Меч е меч, ќе ја нокаутирам”, изјавилa Johns.

 

Напиши коментар