Free zone

Што големите умови велат за мажите

Што големите умови мислат и велат за мажите 🙂
 • Жените пред ударите на судбината клекнуваат, а мажите се кршат – Амин Маалоуф
 • Колку мажот е постар, толку има поголема смисла има за платонска љубов. Кај жените е тоа обратно – Арнолдо Фоа
 • Мажите го сакаат она што го немаат, а жените само она што го имаат другите жени – Бернард Шо
 • Кога се со своите жени, мажите имаат расеан поглед како да се на гробишта – Борислав Пекиќ
 • Мажот е на пола заљубен во секоја жена која го слуша – Бернард Франсцис Бехан
 • Мажите ги гледаат жените за да ги видат, жените ги гледаат мажите за да бидат видени – Чарлс Дикенс
 • Ние ги земаме жените поради она што не се, а подоцна ги напуштаме поради она што се. Не се тие виновни што ние не знаеме што сакаме – Чарлс Пинот Дудос
 • Внимателно со мажите кои поддржуваат слободни жени, бидејќи така се спремаат да живеат од твојата плата – Ерика Јонг
 • Сеуште не сум слушнала маж да праша за совет како да ја усогласи работата со семејството – Глорија Естефан
 • И малиот маж е маж – Готје
 • Мажите сè забораваат, жените сè помнат. Затоа на мажите им треба репризен натпревар – Рита Рандер
 • Треба повеќе да се плашите од љубовта на жената отколку од омразата на мажот – Сократ

Напиши коментар