After Midnight

Што кога во бракот ќе почне да недостасува секс?

Во многу случаи, сексот не исчезнува преку ноќ. Постојат многу различни причини поради кои сексот може да го снема од бракот, како:

 • динамичен живот, исполнет со многу обврски;
 • намалена желба за секс поради здравствени проблеми;
 • мали деца и немање на приватност;
 • депресија;
 • загуба на самодоверба поради физичкиот изглед;
 • немање на взаемна доверба и разбирање;
 • неверство;
 • отсуство на физичка привлечност кон партнерот;
 • финансиски или други проблеми во бракот.

 

Но, бракот без секс не е проблем кој нема свое решение, потребно е само партнерите да бидат подготвени да го пронајдат. А еве и неколку совети кои ќе ви дадат идеја од каде да започнете:

 • Не се обвинувајте еден со друг. Без разлика која е причината за вашиот проблем, никогаш не треба да започнете да се обвинувате еден со друг. Таквото однесување може да создаде одбивност и уште повеќе да ве оддалечи.
 • Научете да комуницирате ефективно. Комуникацијата е во основата на секоја врска и ако таа се наруши, проблемите ќе се трупаат и никогаш нема да бидат решени. Затоа, бидете отворени кон својот партнер. Воопшто не е срамно или страшно да седнете и да му кажете дека гледате голем проблем во вашиот сексуален живот. Разговорот водете го смирено и обидете се заедно да ги утврдите причините и начините за нивно отстранување.
 • Победете ја досадата. Монотонијата ја убива желбата за секс. Не може постојано да повторувате едно исто нешто и да очекувате различни резултати. Внесете повеќе разнообразие во вашиот живот. Одете сами на викенд, менувајте различни пози, купувајте почесто привлечна долна облека…

 

 

Напиши коментар