After Midnight

Задржете ја врската на далечина!

Денес светот станува сè помал. Технологијата ги зближува луѓето, па иако сте разделени со стотици или илјадници километри од вашиот партнер, нема причина зошто да не ѝ дадете шанса на вашата врска. Едноставно треба да сакате да успеете.

  • Воспоставете ефективна комуникација. Фактот дека ќе бидете разделени долго време не влијае добро и на двата. Затоа, прво нешто што треба да направите е да најдете ефективен начин да комуницирате. Иако телефонот е првото нешто што може да ви дојде на ум, тоа не значи дека е најсоодветниот и најевтиниот начин за комуникација. Интернетот е најдобриот пријател на врската од растојание
  • Искористете го максимално времето кога сте заедно. Не очекувајте премногу од него за наредниот пат кога ќе се видете. Животот не е филм и ако тој не ве пречека со букет рози – не се разочарувајте. Сигурно не сакате да го поминете целото време додека сте заедно лутејќи се за мали нешта. Најважно е што сте заедно. Времето минува брзо, па затоа искористете го максимално.
  • Изненадете го. Направете непланирано патување и изненадете го вашиот партнер. А ако немате можност да го направите тоа, искористете ја вашата фантазија. Испратете му мал подарок или картичка. Верувајте тој ќе го оцени вашиот труд.
  • Контролирајте ја љубомората. Еден од најлесните начини да ја уништите вашата врска е да ја потопите во љубомора. Не го прашувајте секогаш со кој излегува, кога се прибира и зошто пропуштил да ви пише SMS за да ви посака добра ноќ. И вие и вашиот партнер треба да имате активен социјален живот и доверба еден кон друг. Ако немате доверба во него, врската може да се распадне дури и ако сте постојано заедно. Понекогаш покажете мала доза на љубомора. Тоа ќе му каже дека имате силни чувства кон него.
  • Зборувајте за вашата заедничка иднина. Правете планови за вашиот живот и за тоа што би правеле кога повторно ќе бидете заедно. Така и двата ќе знаете дека вашата врска оди некаде.

 

 

 

Напиши коментар