After Midnight

Жените преферираат секс под дејство на алкохол

Истражувањето на интернет страницата “Femfresh” спроведено на 3.000 жени старост помеѓу 18 и 50 години открило дека дури 50 проценти од жените сака секс под дејство на алкохол, бидејќи тоа им овозможува да се опуштат.

Интерсено е дека дури четири од десет жени наутро не се ни сеќавале на името на личноста со која ја поминале ноќта.

Меѓутоа, освен што мораат да се опуштат со мажите кои едвај ги познаваат, шокантен е податокот дека дури 75 проценти од жените сакаат да се напијат пред секс со мажот или дечкото, а дури шест проценти никогаш немале секс на трезно.

Кетрин Лејкланд која го спровела истражувањето тоа го протумачила како недостаток на самодоверба кај жените, но предупредува дека заради алкохолот жените можат да ја изгубат контролата и да имаат повеќе авантури за една вечер што може да доведе до бројни негативни последици по нив.

Што мислите вие за тоа?

 

Напиши коментар