After Midnight

“Знаев, дека треба да бидам лоша”

Знаев, дека треба да бидам лоша! (Кој ги сака добрите денес)? Зошто не земав пример од грубите, од злите, од лажните? Зошто не се научив да ги мразам оние, кои ме повредуваат? Требаше со зборови да ги згазам… (а не безусловно да ги сакам..)

Зошто не ги ограбив како крадец, па после мене да бришат солзи…

Зошто не бев и јас како жените- љубовници на сите времиња? Бе срам да им влезам во душата, така после мене да живеат во тага…

Нели е точно дека такви жени ги привлекуваат мажите – безскрупулозни, подли и зли! Знам, дека треба да сум лоша!

Затоа што да ги слушнам зборовите “Те сакам”, додека сум добра, е невозможно

Напиши коментар