After Midnight

Колку долго можете без секс?

На некои луѓе им е доволно малку нежност, додека други имаат потреба од комплетен перформанс за да се чувствуваат задовол(е)ни. Ајде бидете искрени колку долго можете да издржите без водење љубов пред апстиненцијата да почне да се одразува на вашето расположение, па дури и на вашето здравје?

И колку добро ја познавате кртичната точка кога не можете повеќе да издржите? Веројатно луѓето никогаш не се запрашале нешто слично иако постои одредена разлика помеѓу сексуално однесување и сексуалните потреби кои луѓето ги доведуваат до лудило.

Според тоа, прашањето за тоа дали ви е доволно малку нежност и да си ги смирите нагоните или ви е потребно многу повеќе за да се чувствувате задоволни? Кои се вашите приоритети?

Сексот е најнормална физичка потреба основана на две координати: репродукција и настојување да се социјализираме со луѓето кои нас не опкружуваат.

Успехот при преживување зависи од човечките способности да се прилагодат на околината, а тоа вклучува oстварување врски и односи кои некогаш се пријатни, некогаш напорни. Една од тие врски е и сексуалната.

Тогаш како вашето тело ви дава до знаење дека повеќе не може без секс?

Најдобар начин да ги препознаете негативните пореметувања кои настануваат кога апстинирате, е коа после самиот чин – вие се чувствувате прекрасно и сите негативности исчезнуваат.

Не заборавајте дека сексот не мора секогаш да вклучува двајца – земете ја во предвид и мастурбацијата.

Еве неколку показатели кои укажуваат на тоа дека на вашето тело му е потребно секс:

претерана нервоза

долгорочно чувство на необјаснливи потешкотии и напнатост, мигренапостојан стреснамален апетит

помала потреба за сонконтрадикторно чувство кон некои лица

зачестени сексуални фантазии, особено за време на ноќта

Намалената сексуална активност може да предизвика бројни реакции, но сите тие се помалку или повеќе објаснливи. За жал, во некои случаеви може да дојде и до потешки психички и телесни реакции: чешање на кожата, иритираност, лутина, агресивност итн.

Можете многу лесно да ги повредите луѓето околу вас бидејќи вие се чувствувате нестабилно и несреќно, само затоа што не сте знаеле да ги прочитате знаците кои ви ги испраќа вашето тело и ум.

Еднаш кога во целост ќе научите да ги регистрирате знаците и пораката која телото ви ја испраќа – “ми треба секс”, ќе ви биде многу полесно да ги спречите негативните последици.

Вистина е дека симптомите варираат од човек до човек, зависно од периодот на немање секс, полот, животниот стил, бременост, менопауза и сл.

Едноставно, посветете си време и анализирајте се самите себе и своето тело, своите потреби и желби. Само така ќе знаете како и кога да се смирите и да се вратите во нормала.

Напиши коментар