← НАЗАД НА БОЗА

Откриено: После каков секс пенисот е најдолг?

Откриено: После каков секс пенисот е најдолг?
1756 Читања

Дали сте знаеле дека постојат три видови на ерекција, како и тоа дека некои од нив можат да бидат непријатни?

Постојат три вида на ерекција – рефлексна која настанува како резултат на вистински контакт, психосоматска како последица на аудиовизуелна стимулација или надразнување и ноќна. Според едно истражување, интензитетот на надразнувањето влијае на јачината на ерекцијата и должината на пенисот. Пенисот е најдолг по оралниот секс, во просек до 0,3 сантиметри подолг отколку без таа стимулација.

Закривување на страна

Опуштениот пенис крие тајни кои излегуваат на виделина во состојба на ерекција, па така повеќе од 70% мажи имаат благо искривен пенис. Тој најчесто е закривен на левата страна и почесто нагоре отколку надолу, но тоа не се смета за проблем се додека не предизвикува болка. Што се однесува на големината, во опуштена состојба тоа не е вистински показател за мерење. Кај две тртини од мажите тој расте за околу три сантиметри, додека кај една третина може да порасне и до пет сантиметри.

Кондомите влијаат на ерекцијата

Иако тоа не важи за сите мажи, на околу 80% од нив, презервативите навистина лошо влијаат на ерекцијата, тврдат експертите. Тие објаснуваат дека тоа првенствено е последица на навиките, но и други проблеми со ерекцијата, како воспаление на простата и ослабата циркулација, па пониското ниво на тестостерон, поради што ерекцијата потешко се одржува. Исто така, мажите кои претеруваат со мастурбацијата често немаат доволно „чувство“ преку кондом.

Како и мастурбација

Ако мажот подолго време немал сексуални контакти или мастурбирал неколку дена, тоа ќе се одрази и на неговата ерекција, објаснуваат експертите. Таа ќе биде поцврста, а пенисто малку подолг поради засилениот доток на крвта. Но, ако мажот редовно, односно често маструбира, голема е веројатноста дека тогаш и сексот ќе биде значително пократок поради силното надразнување и зголемената возбуда.

Пократко поради цигарите

Пушењето е штетно за сите органи, па така и за пенисот. Никотинот лошо влијае на циркулацијата, која е клучна за ерекцијата. Со време, последица е дури и намалување на пенисот, а истражувањата покажуваат дека редовното пушење на цигари, како и уживањето во опојните дроги кои се мешаат со димот можат да резултираат со пократок пенис и до еден сантиметар.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk