After Midnight

Што крие партнерот штом ги затвора очите за време на секс?

Дури 2/3 од луѓето ги затвораат очите кога се бакнуваат, а многумина тоа го прават и за време на сексот. Дали сте и вие од нив?

Кога уживаме во бакнежите со саканата личност, доаѓа до чудно преоптоварување, па затворање на очите е начин да се намали напнатоста.

Исто така, кога се бакнуваме, но и за време на сексот, затворањето на очите може да значи дека навистина уживаме во моментот и се обидуваме да се сконцентрираме на секој допир, нежност, целосно да се препуштиме.

Но кога некој ги затвора очите за време на сексот, тоа може да значи и дека поради некоја причина тоа му е непријатно – дека нешто не му одговара тоа што во моментов вие ги правуте,  или пак знак дека не се чувствува пријатно во своето тело, се срами, но и дека не размислува за она што се случува, туку за нешто сосем друго.

Сепак, кога следниот пат за време на сексот ќе ги затворите очите, нека биде тоа израз на вистинско уживање.

Напиши коментар