← НАЗАД НА БОЗА

Дали сте доволно опуштени во сексот?

Дали сте доволно опуштени во сексот?
323 Читања

Ментално влијание над сексуалноста

Поради нарушената ментална рамнотежа ви паѓа интересот и желбата за сексот. Многу експерти и книги доведуваат во врската сексуална желба и самиот однос кон сексот до ментална состојба. Личноста која има чуство на вина и страв од сексот тешко може да се опушти и потполно да се предаде на сексот. Ако имате чуство дека вашата сексуалност за вас не е важна и дека никогаш не играла битна улога во вашиот живот веројатно постои психичка причина зашто е тоа така. Ако сте личност која сака да биде сама, неспособни сте или не сакате емоционално да се врзете и приближите кон другите луѓе јасно е дека не ви е ни до секс. Тоа мора да го промените или на вас во многу брзо време ќе ви се случи да западнете во депресија или во сериозна психоматска состојба.

Се плашите дека не сте добри во сексот?

Многу луѓе се плашат од сексот од причина што мислат дека не го задоволиле својот партнер. Тоа важи и за мажите кои се оптеретуваат со прераната ејакулација и големина на пенисот. Жените од друга страна се плашат од затруднување и од своите неискуства. Таквите стравови кој нормално немаат реална основа за да овозможуваат да неможете да се опуштите за време на сексот.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk