Free zone

Дознајте: Дали имате идеално лице

Не дека ако немате „идеално лице“ не можете и понатаму да бидете прекрасни!

Уште во 1933год. математичарите заклучиле дека лицето на актерката Силвија Синди е совршено, па со многу размислување дошле и до формула со која сите можеме да пресметаме дали нашето лице припаѓа во групата на „совршени“.

Секако, оваа пресметка не треба да ја разберете премногу озбилно бидејќи убавината е во деталите, а за вкусовите не се расправа.

Сепак, обидете се да пресметате.

2-kako-da-presmetate-da-li-imate-idealno-lice-keif.mk

Еве како:

1.

Лицето треба да е долго колку должина на 3 носа

2.

Помеѓу очите треба да има место за уште едно око

3.

Горната и долната усна идеално треба да имаат иста должина

4.

Веѓите треба да почнуваат на местото каде што носот е најтенок

5.

Широчината на лицето кај образите треба да биде еднаква на должина од два носа на нашето лице

Ако се грижите поради тоа дека немате „совршено лице“ мораме да ви признаеме дека го немаме ниту ние, но ни повеќето прекрасни славни дами, а и понатака ни се прекрасни!

Напиши коментар