After Midnight

Колку пати во неделата треба да имате секс за да бидете посреќни?

Секој човек има различен одговор на прашањето „колку пати секс во неделата е нормално?“ Токму затоа, од љубопитност, спроведено е истражување кое открива колку пати во неделата треба да имате секс за да бидете посреќни.

Според тврдењата на научниците кои го спровеле ова истражување, сексот е неопходен да се чувствувате среќно и исполнето.

– Генерално мислам дека е важно да одржувате редовни сексуални односи, покрај романтичниот однос со партнерот. Но, исто така важно е да имате реални очекувања од сексуалниот живот, со оглед на сите обврски во текот на денот и неделата, вели Ејми Муси, која го водела ова истражување.

Во анкетите истражувале 30.000 лица, од кои се открило дека доволен е еден сексуален однос неделно за партнерите да бидат посреќни.

– Иако обично честите сексуални односи се поврзуваат со поголема среќа, задоволство и поврзаност, откривме дека сепак не мора да имате секс секој ден за да ја одржите врската здрава и функционална, вели Ејми.

Напиши коментар