Мојата кујна

Меко и сочно пилешко

Потребни состојки:

– Од едно до четири парчиња пилешко бело месо
– Сол и свежо измелен бибер
– ¼ Чаши брашно
– 1 Голема лажица свежи зачини по желба
– Маслиново масло
– Малку путер

Подготовка:

Пилешкото исецкајте го на парчиња со иста дебелина и премачкајте ги со малку сол и бибер.
Во еден сад помешајте ги брашното, зачините, малку бибер и сол. Секое парче од месото валкајте го во брашното.
Загреете го маслиновото масло и путерот во едно тавче, па намалете го оганот.
Пилешкото пржете го само по една минута од двете страни да добие златна боја, а потоа намалете го оганот, поклопете го тавчето и оставете месото да се динста десет минути.

Write A Comment