Celebrity

Неверојатна музичка комбинација од “Hello” на Адел и Реквиемот на Моцарт

Музичката композиција „Chello“ која ги комбинира „Hello“ и „Lacrimosa“ од познатиот Реквием на Моцарт е еден креативен, музички експеримент кој ги спојува духовноста на 18-от век и секуларизмот на 21-от век. Како што може да се забележи и двете композиции биле тежок предизвик за феноменалните музичари на групата „The Piano Guys“. Едната се развлекува во широк, минорен 12/8-ски такт, додека другата плови во едно поживо темпо. Едната композиција ја влече силата од исполнетоста на грандиозниот рефрен и оркестарот, а другата од изолацијата на едногласноста и пијаното. Заедно го делат истото фундаментално чувство – „Lacrimosa“ ја оплакува духовната смрт, а „Hello“ ги оплакува љубовните маки. Различни светови, различни векови, иста емоција.

0-neverojatna-muzichka-kombinacija-na-hello-na-adel-i-rekviemot-na-mocart-kafepauza.mk_

При крајот на мелодијата може да се слушне обидот двете композиции да се сретнат во средината, каде што нивните текстурни ноти се спојуваат. Во своите посебни приказни, и двете мелодии го бараат помирувањето. Ниедна не може да го пронајде, но заедно имаат уште една шанса. Звуците кои ги слушаме биле создадени од 100 траки на акустично и електрично виолончело, додека видеото е снимено во познатиот Туакански амфитеатар и за него се употребени многу огледала, ладна магла и силно светло. Во продолжение слушнете ја мелодијата која ќе ви ги разигра сетилата.

Напиши коментар