After Midnight

Ова може да ја уништи долгата врска!

Љубомора- прекумерена љубомора не е здрава за било кој однос, па така ни за долгогодишната врска. Љумобората се смета за нормална во умерени количини и некои љубоморни луѓе покажуваат заштита кон својот партнер. Доколку понекогаш покажувате мали знаци на љубомора, тоа веројатно нема да штети на вашиот однос со партнерот, но доколку немате мерка на напад на љубомора, верувајте дека ќе се тргнете од партнерот без оглед на неговата љубов кон вас.

Критика- критиката кај луѓето е генерална, а особено кај партнерот, морате да бидете многу внимателни. Никој не сака критика, особено не во големи количини. Доколку сте склони да критикувате, правете го тоа внимателно и умерено. Потрудете се на убав начин на партнерката да и кажете нешто што не ви одговара.

Претерување- доколку претерувате и покажувате емоции и контрола размислете за вашето однесување. Вакво однесување сигурно ќе му здосади на вашиот партнер и ќе си отиде засекогаш. Доколку секогаш имате потреба некој вас да ви ги потврдува емоциите и да имате контрола над нечиј живот, тоа може да се одрази со некој комплекс и да ве претстави во негативно светло. Опуштете се, работете на вашата самодоверба и самопочит и ќе бидете многу посреќни.

Напиши коментар