After Midnight

Ова се најгрубите грешки после секс!

За време на секс размислуваме за тоа како да си произведеме задоволство и како да го натераме партнерот да го доживее она што искрено сакаме да му го подариме – врвно уживање.

Но, што се случува после секс? Многу луѓе не размислуваат за тоа што прават потоа, бидејќи го прават потсвесно. Но верувале или не, после секс можеме да дозволиме неколку грешки. Кои се најчестите од нив?

Заспивање веднаш
Точно е дека против спиењето човек е речиси немоќен, но да заспиете неколку минути откако сте завршиле е чиста офанзива за партнерот. Да не зборуваме дека кај некои се јавува уште додека не завршиле.

Трчате кон бањата веднаш по секс

Што – да не сте се извалкале со нешто што смрди? Не правете го тоа, барем не веднаш штом завршите со галење. Што би помислил партнер, како би се почувствувал, ако види како инстант сакате да го измиете неговото присуство на вашата кожа?
Брзањето кон тушот е една од најголемите грешки после секс, која може да го натера партнерот да се откаже од сексот со вас.

Веднаш се јавувате на пријателка
Да не сакате да ѝ раскажете за искуството? Ако имате намера да го направите ова, подобро не се враќате назад кон дечкото, бидејќи најверојатно ќе го видите грбот.
Дали ќе бидете среќни ако видите како тој го фаќа телефонот и ѕвони на сите свои пријатели да се пофали и да раскаже сочни детали? Не, се разбира! На никого не би му било пријатно.

Се фаќате за работа
Ако правите така, веројатно ќе изгледа како да сте со човекот само поради сексот. Кога ќе завршите со него се фаќато за вашите работи. Оваа реакција зборува дека човекот со кого сте, е само една играчка за вас и дека не му придавате особено значење.
Признајте си дека е така. Ако беше поинаку, веројатно немаше да реагирате на овој начин.

Одите да спиете на каучот
Некои луѓе не сфаќаат колку страшно и погубно е тоа за нивната врска. Замислете – секс во спалната соба или на некое друго место во станот. Потоа на партнерот му се сака да се милува некое време или само да заспиете еден до друг.
На, вас не ви се прави ниту едното од двете, затоа одите во дневната соба да погледате телевизија. Погодете како се чувствува партнерот по оваа груба грешка, која си игра со неговите чувства!

Напиши коментар