Free zone

Препознајте се: Која е разликата помеѓу умна и мудра жена?

Во која категорија припаѓате?

Умната жена кога ќе пронајде грешка кај својот партнер, ќе му забележи и ќе го потсети дека го предупредувала повеќе пати.

Мудрата жена поддржува и расположува. И кога треба се преправа дека ништо не приметила.

Умната жена во кризна ситуација ќе земе се во свои раце и ќе му покаже на мажот како се живее правилно.

Мудрата жена неосетно ќе му го покаже правецот, за мажот тоа да го сфати тоа како своја идеја и ќе го поддржи да дојде до целта.

Умната жена ќе ги учи децата математика без оглед на се.

Мудрата жена пред се ќе гледа во секој од нив личност.

Умната жена на работа ќе се погрижи да биде подобра од сите и да не прави грешки. Затоа повеќето колеги со неа ќе бидат многу претпазливи.

Мудрата жена помеѓу колеги ќе создаде атмосфера на љубов и топлина.

# Умната жена во животот ќе ги замеша своите пораснати деца, ќе им дава совети и препораки, кои не ги ни барале, ќе им зборува за тоа како треба да ги воспитуваат своите деца.

# Мудрата жена им дозволува на своите деца да добијат животно искуство и им дава поддршка во било која ситуација.

# Умната жена ќе се бори со впечатокот на свекрвата, ќе се бори за својата независност од родителите, ќе се кара со нив поради нивните совети.

# Мудрата жена ќе научи да се насмее, ќе ги слуша ќутејки и ќе се согласува со нив. И ќе работи по свое со љубов.

Умната жена сака да го промени светот. И да го преправи сите луѓе околу себе.

# Мудрата жена почнува да се менува самата. И ги прифаќа сите такви какви што се.

# Умната жена мисли дека е среќен тој што е во право.

# Мудрата жена знае дека е во право тој кој е среќен.

Напиши коментар