After Midnight

Што сакаат мажите? Што е за нив совршена жена?

Списанието „Венити Фер“ во соработка со емисијата „60 минути“ решиле да го пронајдат одговорот на ова прашање, па спровеле истражување со цел да влезат малку во умот на мажите и да добијат некакви одговори.

2/3 од анкетираните мажи рекле дека е многу тешко да најдат жена по мерка и дека кај една жена најважни се квалитетите. 17% велат дека смисолот за хумор е многу важен, а 40% се изјасниле дека сакаат жена којашто има мајчински инстинкти.

Кулинарските вештини се важни за само 3% од мажите. Она што највеќе изненадило е тоа што само 3% од мажите се изјасниле дека бараат жена со здрав сексуален нагон, а само на 1% им е важен физичкиот изглед и убавината.

Тие исто така биле запрашани и за тоа кој телевизиски лик би го издвоиле како совршен материјал за сопруга и 23% одговориле дека би ја избрале Пени од „The Big Bang Theory“, која во серијата се има откажано од студирање и воопшто не е позната по паметот или мајчинските инстинкти…

Интересно, зарем не?

Напиши коментар