ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
* 12 листови за лазањи
* 400гр обарен спанаќ
* 200гр сирење
* 50гр пармезан
* 2 чашниња лук
* сол
* бибер
* масло
ЗА СОСОТ:
* 2 лажци брашно
* 400мл млеко
* сол
* бел бибер
* мускантно оревче
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Обарениот спанаќ исецкајте го и измешајте со исецканиот лук и сирењето.
Брашното запржете го малку во загреано масло и додавајте од млекото, со постојано мешање. Пржете додека да добиете не премногу густ бешамел сос. Посолете, додадете го белиот бибер и мускантното оревче. Во подмачкан сад ставајте ред листови за лазањи, распоредете третина од спанаќот, полиете бешамел сос, поросете пармезан и правете така се додека не ја потрошите смесата. На крајот полиете со бешамел сос и печете 30 минути на 180 степени.
