After Midnight

Зошто страста е толку важна за врската ?

Една од народните мудрости е дека стабилната врска бара ладен ум и бара емоции како што се довербата и почитта. Од друга страна, страст и копнеж најчесто се препишуваат на избрзаните краткорочни врски и односи. Самите страсти ја исклучуваат мислата дека би помислиле на некој друг. Почетната сексуална страст се продлабочува со романтичен однос, што служи како ракетно гориво за иднината на стабилната врска.

Секоја пресметка на почетокот на врската, секое сомневање, секое наоѓање на причини за да се биде со една личност ја отвара вратата на други луѓе. Разумот, спротивно на љубовната заслепеност ја овозможува пресметката.

Страствената млада врска која ја поддржува сексуалниот однос може да биде засенета од некои рационални околности. Меѓутоа, за љубителите на страста, гаранција на многу години среќа и добра подршка за подоцна се сериозни и разумни врски.

Напиши коментар