After Midnight

Зошто жените стенкаат за време на сексот?

Ако сте маж, сигурно барем еднаш се имате запрашано зошто партнерката испушта звуци додека сте во кревет. Од задоволство, од болка или нешто трето?

Ова се 5-те најчести причини:

1. Рефлексна реакција на задоволството

Жените испуштаат одредени звуци во сите ситуации кои им овозможуваат задоволство. Пример, кога тонат во када полна со пена, исто така имаат одреден звук и воздишка која ја испуштаат.


2. Реакција на болка

Со ова треба да внимавате. Ако мажот е премногу груб, стенкањето е обично проследено со непријатно грчење. Затоа, обрнете внимание пред да ја повредите.


3. Зголемување на своето возбудување

Сексот секогаш е пожежок кога вклучува звуци. Дали така ни наложиле порно филмовите или пак тоа е само некое непишано правило, не се знае.


4. Му помагаат на мажот да доживее оргазам

Истражувањата покажале дека жените се убедени дека преку стенкањето му помагаат на партнерот да доживее оргазам. Затоа кога мажот е при крај на задоволството, женските воздишки се засилуваат.


5. Тишината убива

Верувале или не, жени преферираат стенкање затоа што сè им е подобро од непријатната тишина која може да настане.

Напиши коментар