← НАЗАД НА БОЗА

Интересен тест ги открива сите ваши недостатоци

Интересен тест ги открива сите ваши недостатоци
160 Читања

Тестот е исклучително краток и може да каже многу за тоа каков човек сте. Одговорете на секој збор со “да” или “не”. Потоа за секоја група видете дали имате повеќе одговори “да” или повеќе “не”. Започнете по ред од група 1: во групите во кои преовладуваат позитивните одговори – напишете  1, а во другите со негативен, 0. Соберете го просекот, односно 1 број од секоја група, за да добиете 4 бројки на крајот на тестото. Доколку во група 1, одговорите ви се: за првото прашање 1, второто 0 и третото 0, извелечете го само бројот 0 од групата.

Така ќе се добие комбинација на 4 последователни броеви кои ќе го опишат со точност вашиот карактер:

Група 1

Можете ли да зборувате невистини?

Се помирувате ли со своите недостатоци?

Лесно ли го менувате своето мислење?

Група 2

Дали обожавате да зборувате за себе?

Дали се чувствувате слободно во непознато друштво?

Дали имате доверба во луѓето?

Група 3

Дали сакате да ве фалат?

Дали сте задоволни од себе?

Често ли зборувате за недостатоците на другите?

Група 4

Го довршувате ли започнатото дело до крај?

Дали сте упорни при остварувањето на своите цели?

Дали сте иницијативни во вашата работа?

Резултати:

1111 – енергичен, дружељубив, но вљубен во себе и несеквенцијален;

1000 – непринципиелен, таинствен, незадоволен од себе.

1001 – мрзелив, затворен, но самољубив;

1011 –  со цврсти убедувања, зафатен;

0111 – принципиелен, деловен, лесно зближување со луѓето;

0110 – искрен, упорен, грижлив;

0100 – воспитан, простодушен, доследен, но и пасивен.

0000 – слаб, нерешителен, не умее да си постави јасни цели и да ги постигнува истите;

1010 – активен, скромен, затворен и добар.

1110 – работливи, но мирно им го отстапувате местото на другите, првенството во конкурентската борба. Освен тоа, не можете да бидете лукави;

1100 – простодушни, скромни, искрени во остварувањето на своите цели, не понекогаш недоследни;

0001 – искрени, но премногу таинствени, животот ви е комплициран од неповолна комбинација на самоувереност и инерција;

0011 – не сте искрени при постигнување на целта. Вие сте неуморен талкач кон успехот ;

0101 – комуникативен, отворен и  остроумен: кон тоа можат да се додаваат вашите деловни вештини;

1101 – слабокарактерен, простодушeн, освен тоа мрзелив и себичен;

0010 – инат, работохолик, но премногу нерешителен.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk