← НАЗАД НА БОЗА

Интересни факти за машката гордост…

Интересни факти за машката гордост…
489 Читања

Ако нешто на овој свет спаѓа во нештата за кои се раскажани најмногу легенди и митови, тоа е машкиот пенис…

1. Најголемата оддалеченост која ја достигнал ејакулат на еден маж изнесува неверојатни 5,48 метри. Овој рекорд го достигнал Horst Schultz.

2.Само еден од 400 мажи е доволно флексибилен, за да може да изведе сам на себе фелацио. Се претпоставува дека секој кој ќе го прочита ова, барем ќе се обиде.

3.За време на ејакулација, спермата може да постигне брзина и до 500 сантиметри во секунда. Имајте на ум дека просечната вагина е долга само 8 сантиметри, што значи, на сперматозоидите им требаат 0, 15 секунди да го поминат целиот пат.

4.Најмалиот, некогаш измерен пенис е 1 сантиметар. Статистички гледано, само 15% од мажите имаат пенис поголем од 17 сантиметри, а само 3% имаат пенис поголем од 20%. Најголем досега измерен пенис е измерен кај извесен Jonah Falcon, а неговата големина изнесува 34 сантиметри.

5. Поранешниот мајстор Чарлс Ленон имал ерекција која траела 10 години, кога се одлучил за зафат со кој во пенисот му е вграден челичен имплант. После десетгодишните маки,  68 годишниот Чарлс бил награден со 400.000 долари.

6. Пушењето може да ја намали величината на пенисот скоро за еден сантиметар. Ерекцијата подразбира добра циркулација, а пушењето влијае на крвните садови, а со тоа и на внатрешноста на пенисот. Ако не Ви значат фактите дека пушењето ги оштетува белите дробови и го скратува животот, размислете барем за Вашата гордост.

7. Просечниот машки оргазам трае 6, а просечниот женски 23 секунди. Тоа значи дека ако жените навистина се заинтересирани за рамноправност, би требало да осигураат 4 машки оргазми, на еден нивен.

8. Лекарите можат да произведат нова кожа за жртвите на опекотини и тоа верувале или не, од кожата на обрежаните новороденчиња. Едно такво парче е доволно да се произведе нова кожа со површина од 23,000 метри квадратни, што е големина на едно фудбалско игралиште.

9.Пенисот во кој уживале најмногу жени е пенисот на кралот Фатефехиј од Тонга. Тој наводно им ја одземал невиноста на 37.800 жени во периодот од  1770 до 1784 година, што изнесува по околу 7 девици на ден.

10.Згодните мажи наводно имаат подобра сперма. Шпански истражувања покажуваат дека на волонтерки им биле покажувано фотографии со мажи кои имале добра, лоша и просечна сперма. Жените ги бирале оние со најквалитетна сперма.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk