Free zone

Што значат дупчињата на вашиот грб ?

Тие се нарекуваат „Венерини дучиња“. Тие се мали кругови кои се формираат на долнит дел на грбот кај мажите и жените. Кај мажите се нарекуваат „Аполови дупчиња“.

Се наоѓаат на место каде се спојуваат двете коски на карлицата и се гледаат само кај луѓето кои за тоа имаат генетска предиспозиција или одговараат на големината на лигаментите. Не можеме да бираме дали ќе ги имаме или не, бидејќи најчесто во прашање е генетика.

Тие се знак на добра циркулација и здраво тело, а одличната циркулација е важен предуслов за лесно постигнување на оргазам.

Со оглед на тоа дека „Венерините дупчиња“ се наоѓаат на место на кое нема мускули, невозможно е да ги создадете со вежбање, но доколку работите на елиминација на вишокот масни наслаги, овие дупки можат да станат видливи.

Напиши коментар