After Midnight

Зошто сексот не прави среќни ?

Проектот “Mapiness” , идеа на англиските научници во кој учествувале преку 45000 испитаници корисници на Smartphone. Тие имале за задача 5 пати во денот со помош посебна апликација да ги бележат своите активности, локацијата и колку тоа ги усреќило.

Се покажало дека најголем број на учесници односно 56 проценти биле најсреќни во моментите кога воделе љубов. Вежбањето и спортските активности ги направило среќни 6,5 проценти од испитаниците, одењето на забава 12 проценти и така натака.

Според резултатите и прашалниците кои требало да ги пополнат учесниците, научниците издвоиле неколку причини зошто сме најсреќни кога водиме љубов но и потоа…

Еве неколку од нив…

Редовниот секс го зголемува квалитетот на спермата а со самото тоа ја подобрува плодноста кај мажите.

Редовното практицирење секс не само што ги зближува партнерите туку истовремено ги прави и психички здрави и спремни за сите животни предизвици.

Сексот го продолжува животот – го подигнува нивото на хормоните кои го задржуваат младоликиот изглед, го забрзува метаболизмот, го зајакнува работењето на мозокот, го подобрува здравјето и го зајакнува имунитетот.

Оргазмот помага во борбата против различни видови инфекции.

Сексот ја зголемува концентрацијата и на тој начин денот е поубав и посреќен !!!

Сексот зрачи со среќа… среќните луѓе се здрави луѓе !!!

Напиши коментар