After Midnight

10 најголеми разлики меѓу сексот од љубов и сексот од страст

Страст или љубов, прашање кое честопати си го поставуваме кога сме несигурни во која насока се движи нашата врска.

Страста обично води кон љубов. И покрај тоа што физичката привлечност е најчесто првото нешто кое ги спојува паровите, врската не може да опстои само од страст.

Но,дефинитивно на краток временски период може да изобилува со огромна сексуална енергија која ќе ги зближува партнерите.

Од друга страна пак, љубовта побудува сосема различен вид чувства кои тој однос го издвојуваат од останатите видови секс. Па, како да откриете дали имате секс од љубов или секс од страст?

Следните разлики ќе ви помогнат да дојдете до вистинскиот одговор:

1. Сексот од љубов ве расплакува поради емоциите кои ги чувствувате од и кон вашиот партнер. Сексот од страст ве расплакува бидејќи имате чувство дека веќе никогаш нема да зборувате со оваа личност откако акцијата ќе биде завршена.

2. Партнерот со кој имате секс од страст се моли да не ги оплоди Вашите јајце клетки. Љубовниот партнер не се грижи за тоа бидејќи знае точно што сакате,а што не.

3. По сексот од љубов, се што сакате е да лежите во неговата прегратка. По сексот од страст, сакате да го прашате партнерот како се презива.

4. За време на водењето љубов Вие можете да бидете она што навистина сте. За време на сексот од страст најчесто сте фокусирани на задоволувањето на Вашиот партнер и целосно ги застапувате Вашите потреби.

10-najgolemi-razliki-megju-seksot-od-ljubov-i-seksot-od-strast-02.jpg

5. Сексот од страст прави да се чувствувате како да сте освоиле цел. Сексот од љубов прави да сакате да ја планирате Вашата свадба.

6. Дури и да немате среќен крај, вие се чувствувате задоволно по водењето љубов бидејќи помеѓу вас има интимна и спиритуална поврзаност. Сексот од страст без оргазам често е разочарувачки.

7. Има шанси предиграта за страсниот секс да започне со алкохол во некој бар покрај шанкот. Сексот од љубов има поголеми шанси да започне во кревет од рози.

8. Доколку Вашата љубовна врска заврши, Вие често ќе го споредувате сексот со бившиот ќе го споредувате со идниот партнер.

9. Сексот од страст ќе ве научи на нови пози кои можете да ги користите со Вашите идни партнери. За сексот од љубов нема потреба од акробации за да си поминете убаво.

10. Сексот од љубов инспирира поеми. Сексот од страст инспирира тажни балади.

Напиши коментар