After Midnight

10 ситуации во кои жените толерираат, а мажите не!

Кога станува збор за емоционалните односи, жените имаат многу повеќе трпение од мажите. Тие имаат многу разбирање и го имаат во предвид  дека не секогаш ќе тече совршено. Жените не се совршени, но имаат  поголема толеранција.

Следниве модели на однесување жените полесно ги прифаќаат во врската, за разлика од машкиот пол.

  1. Постојана употреба на телефонот

Секогаш има некоја работа што треба да се направи или нешто да се направи, кое не може да ве оддели од телефонот, дури и кога вечерате.

  1. Селективна меморија

Колку пати треба да ја повториме истата реченица, бидејќи мажот не е доволно концентриран за слушање?

  1. Екстремно мрзеливи или неуреденост

Сите ние имаме наши моменти, но никогаш немате време да ги спремите работите околу вас? Навистина? Кога кантата е три чекори подалеку, а сеуште не го фрлате ѓубрето, очигледно тука има проблем.

  1. Очекувате другата страна да ги заврши сите домашни задачи

Жените работат по цел ден, без разлика дали тоа е бизнис, чување или нега на детето или готвење на ручек, партнерот очекува вие да ја чистите куќата, додека он гледа телевизија?

  1. Не се мачи да прави планови

не би требало само една особа да бира во кој клуб треба да излезете или во кој ресторан да одите на вечера. Мажите повремено треба да смислат излез и да направат изненадување за партнерот.

  1. Претерано дружење со пријателите

Жените разбираат колку е важно мажите да се дружат со својот тим, исто како што жените не можат да пропуштаат кафе со своите другарки. Но, ова никогаш не треба да биде изговор за напуштање на куќата и избегнување на некоја обврска.

  1. Заборавање на малите гестови

Малите гестови се добар начин да му покажете на вашиот партнер дека го цените она што тој го прави за вас.

  1. Бели лаги

Зошто треба да зборувате за глупавите лаги што ги користите како аргумент? Секогаш е подобро да се каже вистината и да се зборува отворено за тоа.

  1. Очекувате да добиете, но вие не давате ништо за возврат

Односите се засноваат на давање и добивање, имајте го тоа на ум.

  1. Поминувате премногу време одвоено

Времето за себе е многу важно, но не се гледате со денови или недели, вели дека вашето присуство не е премногу важно.

Напиши коментар