← НАЗАД НА БОЗА

Ова е најдобро време за секс

Ова е најдобро време за секс
117 Читања

Сексот во голема мера влијае на расположението на мажите и жените.

Исто така, она што има значајна улога во сексуалниот живот се нашите хормони, чии нивоа во телото се менуваат во текот на денот.

Ако нивото на вашите хормони и хормоните на вашиот партнер се синхронизираат за време на односот, ќе доживеете искуство чии искрички ќе ве држат неколку дена подоцна.

А следува прашањето, во кое време од денот хормонските нивоа се синхронизираат?

Научниците велат дека најдобро време за секс е три часот попладне.

Во тоа време кај жените, нивото на кортизол се зголемува и ја буди енергичноста, додека кај мажите се зголемува нивото на естроген, што создава поголема емоционална блискост.

Но, ако не можете да избегате од работа во тоа време, има уште едно време од денот што е многу погодно за љубовни игри, а тоа е рано наутро.

Всушност, тогаш нивото на тестостерон кај мажите е највисоко, бидејќи се произведува во текот на спиењето.

Совет Плус: двојките кои сакаат принова во својот живот, утрото е најдобро време за зачнување.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk