Free zone

7 знаци дека имате пријателка за цел живот

Можеби имате многу пријателки, но само една е вистинска, за целиот живот. Иако со повеќето  пријатели  споделувате речиси се во врска со вашиот живот, вие точно знаете која е таа пријателка, една, најважна, на која прво ќе и се јавите и пред која немате тајни!

 

Постојат работи кои овие пријателства ги издвојуваат од другите, а тие се:

  1. Секогаш ве поддржува, но ако не сте во право ќе биде искрена со вас. Искреноста е важна за вашето пријателство.
  2. Без проблеми зборувате за осетливи теми. Можеби за некој одењето во тоалет е чувствителна тема, но не за вас двајца. Истото важи и за сите други теми.
  3. Им се “заканува” на момците со кои излегувате. Правата пријателка ја презема улогата на вашите родители и се грижи да не бидете повредени, па често знае на шега да каже: “Ако ја повредиш, ќе имаш работа со мене”.
  4. Не се осудувате една со друга. Таа нема да ве осуди, секогаш ќе се обиде да ве разбере и поддржи.
  5. Ве видела скршена и расплакана. Пред нејзе не мора да ги криете солзите. Имате толку доверба во неа што не ви е срам да плачете пред неа и да си ја олесните душата.
  6. По долго време на раздвоеност продолжувате таму каде што сте застанале, како да сте се виделиле денес. Не сте се виделе некое време, но кога ќе се сретнете повторно, сè е по старо, како да не поминало толку време.
  7. Често се случува во исто време да кажете иста работа. Едноставно сте станале толку блиски така што една на друга си ги читате мислите, дури и исто размислувате.

 

Напиши коментар