Free zone

70% од жените ги сакаат овие мажи

Постојано се вртат темите за она што ги привлекува жените, какви треба да бидат мажите и што сакаат жените. Некои веруваат дека пред сè е појавата,  други сметаат дека однесувањето на мажот игра голема улога, а пак други сметаат дека парите се најголемата предност. Сепак, едно неодамнешно истражување кај 150 жени во различни години дојде до поинаков заклучок.

Жените кои учествуваа во истражувањето мораа да напишат и да утврдат кои мажи се најпривлечни за нив. Имаа листа на фотографии од мажи од различни типови. Некои беа видливо богати,  други совршено изградени, а третите повторно покажаa дека имаат шармантни особини.

Young man sitting on front of spinach, flexing muscles, woman touching bicep

Иако жените имаа различни ставови, 70% од жените се согласија за едно нешто, а тоа е дека мажите со “оштар”  физички изглед се најатрактивните.

Мажите кои имаат големи раце и гради, видливи плочки и широки рамиња беа најатрактивни за жените, и научниците  објаснија зошто.

Тоа е инстинктивна привлечност кое ја споделуваме со животните. Кога жените ги гледаат силните и мускулестите мажи,  нивниот мозок инститктивно  му кажува на мозокот дека е моќен маж, тој може да се бори и да го заштити своето семејство, а тоа е она што е најважно во продолжување на преживувањето на расата.

Ова е главната причина зошто жените ги сакаат силните мажи. Ова, исто така, се гледа од фактот дека се повеќе и повеќе мажи одат во теретана.

Напиши коментар