Free zone

Броеви кои мора да ги знаете

Дури и мали промени можат многу да го променат вашето здравје. Овој пат за здравјето зборуваме преку броеви. Ви откриваме кои броеви мора да ги знаете, а тие ќе го подобрат вашето здравје.

7 часа – Минималната количина сон која ќе ви ја обезбеди потребната енергија и концентрација за успешен ден.

20 секунди – Ако сакате вашите раце да бидат навистина чисти, да ги отстраните бактериите и вирусите, треба да ги миете рацете 20 секунди.

88 центиметри – Ако вашиот струк ја помине оваа граница, расте ризикот од срцеви болести.

120/80 mm/hg – Нормална вредност на крвниот притисок.

2300 милиграма – Максималната количина на сол која смеете да ја внесете во текот на еден ден.

Напиши коментар