After Midnight

Домашните работи замка за врската

Без оглед колку е омразена нашата домашна работа, истражувањата покажуваат дека не се сите исти.

Миење садови или прашина – не е сеедно. Без оглед колку е омразена нашата домашна работа, истражувањата покажуваат дека не се сите исти. Некои влијаат врз квалитетот на односот повеќе од другите.

За жените, миење садови е камен на сопнување во врската. Дамите кои често ги мијат садовите се повеќе незадоволни од сексуалниот живот и се помалку задоволни од врската отколку жените кои ја делат оваа работа со партнерот.

За мажите, излегувањето со партнерот на шопинг има позитивни ефекти. Мажите кои идат на шопинг со својот партнер беа позадоволни од сексот и врската, во споредба со оние на посилниот пол ко сами направиле шопинг.

Колку е почеста работата што паровите ги прават заедничко, толку е поголемо незадоволството ако само една страна е принудена да го стори тоа, објаснуваат научниците. Затоа е многу важно пазарувањето  за дома да го направите со вашиот партнер, како и перењето на садовите.

Напиши коментар