After Midnight

Како се држите за раце ги открива тајните на вашата љубовна врска

Како се држите рацете ги открива сите тајни на вашата љубовна врска.

Имено, психолозите ги проучувале начините на кои двојките се држат за раце или ги допираат рацете и заклучуваат дека според тоа може многу да се каже за нивниот однос – дали се блиски или можеби на почетокот на врската.

Малку испреплетени прсти: почит

Овој начин на држење раце покажува дека вашата врска е емоционално стабилна и целосно му верувате на вашиот партнер.

Вие отворено им покажувате на другите луѓе дека сте во врска, но исто така оставате доволно простор за партнерот – ги почитувате взаемните чувствата и индивидуалност.

Дланка во дланката: одговорност

Ова е многу популарен начин за држење на рацете што укажува на тоа кој доминира во врската. Оној чија дланка е свртена надолу е лидер. Кога мажите сакаат да го заштитат или смират својот партнер тогаш тие се држат за рака на овој начин.

Испреплетени прсти: грижа

Вие сте поврзани со длабоки чувства, а не со физичка привлечност. Се обидувате да бидете искрени еден со друг – не ги криете вашите слабости и недостатоци. Вашата врска се заснова на доверба и грижа.

Држење за прстите: доверба

Оној кој ги држи прстите на партнерот покажува негово почитување, лојалност и подготвеност за заштита. Оној чии прсти се во раката на партнерот е полн со доверба. Кога парот има здрава и стабилна врска, почесто се држи за рака на овој начин.

Напиши коментар