After Midnight

Како се однесува верниот сопруг?

Дали има верни мажи? Иако можеби звучи малку чудно, сепак постојат. Жените кои биле во брак со верни мажи откриле особини што најмногу ги ценат кај своите партнери.

Врз основа на нивните приказни, лојален и верен сопруг се однесувал вака:

Верниот сопруг ќе ги избрише сите повици за состаноци. Престанува да контактира со други девојки, бидејќи знае дека повеќе не е потребно. Тој не е заинтересиран да ве замени со некоја друга. Тој знае дека не му треба друг план во случај да не успее вашата врска, бидејќи тој верува дека ќе бидете заедно до крајот на вашиот живот.

Верниот маж не се грижи само за сексот. Го цени вашиот ум, смислата за хумор, вашиот карактер скриен под твојата кожа. Тој ужива да троши време со вас дури и кога сте целосно облечени. Ве држи за рака, ве прегрнува и слуша внимателно кога зборуваш.

Верниот маж мисли за тебе дури и кога не си таму. Тој ви испраќа порака додека е со пријателите. Ви се јавува во текот на денот, обидувајќи  да дознае дали сте добри. Секој ден ви посветува внимание, не само кога сте во иста просторија со него.

Верниот маж сака целиот свет да знае дека сте заедно. Тој ве запознава со своето семејство и со пријателите. Тој ве води во настаните што ги организира работата и сите негови колеги веќе го знаат твоето име.

Верниот маж одговара на вашите прашања без да бара начин да избега од непријатен разговор. Ви ја кажува вистината дури и кога е тешко да се слушне. Тој те почитува доволно за да ви ги даде сите информации.

Верниот маж е морален. Тој не верува во лаги, мамење или манипулација. Тој не ја сака приказната за измама и го изразува своето разочарување кога ги слуша таквите вести, бидејќи смета дека никој не заслужува да биде измамен.

Еден лојален сопруг никогаш не крие нешто од тебе. Исто така, ви овозможува да ја видите неговата лоша страна скриена од остатокот на светот. Нема потреба да барате одговори од него. Ќе ви каже сè што сакате да слушнете. Никогаш не крие нешто од вас, особено неговите чувства.

Лојален маж е личност на која може да му верувате. Кога се појавува малку подоцна отколку што вие го очекувавте, не грижете се за тоа каде бил. Знаеш дека не направил ништо лошо. Знаеш дека бил на работа или со неговите пријатели. Вие не сте параноични, бидејќи знаете дека никогаш нема да ве повреди.

Напиши коментар