Free zone

Каква си ти? Ледена кралица, нежна принцеза или вечен оган

Некој беше рекол дека жените се како сезоните, а мажите како ветровите.

Што и дефиниција да сте слушнале за себе, сепак, едно е сигурно – вие сте вистинска ледена кралица или пак нежна принцеза, а можеби и вечен оган. Зависи во која сезона сте родени.

Зима

Жените родени во зима се одликуваат со исклучителен талент и звидна силна волја. Тие длабоко размислуваат но на моменти знаат да бидат и контрадикторни. Имаат неверојатно силен карактер, затоа често се многу поуспешни во животот од останатите. Зимските девојки сепак не ретко се несреќни во љубовта. Тешко наоѓаат партенер кој ќе се бори со нивната сила и кој ќе успее да ги задоволи нивните преголеми очекувања. Нивната водечка мисла е : “Вистинската жена треба да одгледа ќерка, да отсече дрво и да го уништи домот”. О, да, тие може и да не се најдобрите домаќинки, но се неодоливи љубовници и прекрасни мајки.

Пролет

Пролетните жени се многу нежни, но и многу себични по природа. Тие ги мразат промените, затоа тешко основаат семејство. Внимателно го разгледуваат секој следен чекор. Не ризикуваат и претпочитаат да играат на сигурно. Нејасно е како сепак овие девојки секогаш успеваат да бидат лидери. Според некои тоа се должи на неодоливиот шарм и одличниот талент за манипулирање. Да, тие дефинитивно се одлични манипулатори и без особени напори заработуваат битка по битка, без дури и да си ги испотат рацете.

Лето

Дамите родени во текот на летото може да се опишат само со еден збор – одлични. Тие се секогаш насмеани, емоционални и чувствителни. Со макотрпна работа постигнуваат се што наумиле. За жал, лесно избувнуваат. Горделиви и храбри девојки кои знаат како да уживаат во животот и да грабаат од него со полни раце. Во кревет – немаат еднакви.

Есен

Родените во есен се мудри и зрели личноси. Многу напорно работата во животот и секогаш ги заобиколуваат тешкотиите. Ги обожаваат живтните и сакаат да патуваат. Се одликуваат со многу остар ум и пргави мисли. Прекрасни пријатели се, но не се толку прекрасни девојки. Есенските дами живеат заради емоции.

Напиши коментар