After Midnight

Најдобар лек против главоболка може да биде сексот

Главоболката како изговор за да се избегне сексот повеќе не е вистинска причина, бидејќи се докажа дека сексот – една од најдобрите лекови против неа!

 

Тука не е само сексот – тука се и етеричните  масла за масажа и цреши како лекови кои несомнено функционираат. Зошто? Едноставно – антоцијанините што се наоѓаат во црешите ги блокираат воспалителните ензими и ја намалуваат болката, така што 20 цреши се 10 пати поефикасни од популарниот аспирин.

 

Од друга страна, маслото од лаванда што ќе го ставите на вратот и грбот ќе ја ублажи болката, гадењето и вознемиреноста што обично се предизвикани од силни главоболки.

 

Што се однесува до сексот, го стимулира ослободувањето на ендорфин, природен лек кој може да ја олесни или целосно да ја елиминира главоболката.

 

Значи, кога твојата сакана почнува со приказната за главоболка, доведете го садот со цреши, измасирајте јасо масло од лаванда, и ако имате стил и осет, тогаш ќе ја подготвите за последниот и најдобар лек – сексот.

Напиши коментар