Мојата кујна

Нескафе торта

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

* 500 гр бисквити

* 500 мл слатка павлака

* 3 јајца

* 11 лаж. шеќер

* 3 лаж. нескафе

* малку млеко за бисквитите

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Слатката павлака се мати со половина од шеќерот. Во посебен сад се матат јајцата со останатиот шеќер се додека смесата не стане кремаста. На крај се додава нескафето и се мати додека се растопи. Оваа смеса се додава на изматената слатка павлака и се мати додека добро се измеша.

Секоја бисквита ја потопуваме во ладно млеко, во кое по желба може да се додаде и малку арома на рум и правиме прв ред, па премачуваме од филот. Така се прават 3-4 реда, ред бисквити-ред фил. Готовата торта ја наросуваме со рендана чоколада или чоколадни трошки и ја оставаме една ноќ во фрижидер.

Write A Comment