After Midnight

ПРОВЕРЕТЕ ВО ЧЕТИРИ ЧЕКОРИ: Дали вашата врска е во криза?

Анализирајте ги следните четири точки и можеби ќе ви биде полесно да дознаете дали вашата врска е во криза

КОМУНИКАЦИЈА

Ова е сериозен проблем. Комуникацијата е една од клучните работи за успехот на секоја врска, од љубовен и пријателски однос до семејство. Ако забележите дека во последно време не се смеете на истите работи, а дискутирате само за храна или местото каде што ќе се најдете, време е да седнете и сериозно да разговарате.

ГЛЕДАТЕ САМО ДЕФЕКТИ

Ако ги игнорирате добрите особини на вашиот партнер и ги гледате само неговите недостатоци, секогаш ќе бидете несреќни со него и со вашата врска. Обидете се да се фокусирате на добрата страна на вашиот партнер и присетете се зошто сте во контакт со него.

ПОДГОТВЕНИ ДА СЕ КАРАТЕ

Ако забележите дека сте постојано  нервозни и подготвени да се карате со партнерот, дури и околу малите нешта, размислете дали таму постои  подлабок проблем.

НЕМАТЕ ВРЕМЕ

Не се сеќаваш  кога бевте последен пат во кино, во театар, или на пат? Запрашајте се зошто ова е променето и разговарајте со вашиот партнер за промена на оваа состојба.

Напиши коментар