← НАЗАД НА БОЗА

Што ги наведува мажите да се заљубат во одредена жена

Што ги наведува мажите да се заљубат во одредена жена
276 Читања

Зошто мажот се заљубува во одредена жена? Дали е во прашање вистински момент, одреден квалитет по кој трага или станува збор само за хемија? На овие прашања одговараат експертите и еве што велат тие:

Чувствува дека може да ја усреќи

„Мажот бара жена со насмевка. Се поврзува со жена кога ќе почувствува дека ќе успее да ја направи среќна“.

Се е дел од патувањето

„Заљубувањето на повеќето луѓе им изгледа како чиста случајност, но во духовна смисла тоа не е така – тоа е влезна точка за повеќето љубовни патувања“.

Поради тоа како се чувствува покрај неа

„Мажот се заљубува кога со жената се чувствува како супер херој “.

Кога жената е отворена за љубов

„Мажот се заљубува кога испраќате сигнали дека навистина барате и сте подготвени за трајна љубов“.

Кога жената е комплетна личност

„Еден ден ќе помисли: „Опа, јас ја сакам таа жена“. Можеби нема да знае зошто, но неговото срце и мозок ја виделе на подлабок начин“.

Подготвена е да ја прифати играта на животот

„Да пронајде личност која се вклопува во неговиот живот без големи нарушувања, за мажот е многу важно. Мажите можеби сакаат да флертуваат со атрактивни жени, но таквите нема да ги оженат“.

Сличностите се привлекуваат

„Привлечност, компатибилност и магична искра – се оние работи поради кои мислат дека некој е создаден за нив“.

Постои цел и страст

„Ниту една емоција не е толку мистериозна како љубовта. Во својата срж до заљубување не води нашата желба за среќа:“

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk