Free zone

Сини или зелени – бојата на очите открива колку сте посебни

Дознајте колку сте посебни според бојата на вашите очи.

Многумина ги сметaат сините и зелените очи за најубави, па погледнете колку се посебни тие луѓе.

Сини очи

Сината боја на очи е генетски рецесивна особина, бидејќи е помалку присутна во светот. Таа боја се формира како резултат на недостаток на пигмент. Во светот само осум проценти од луѓето ја имаат оваа боја на очи.

Сината боја на очите се поврзува со енергијата и рационалното размислување. Луѓето со сини очи се сметаат за шармантни и пријателски настроени. Освен тоа тие се спонтани, авантуристи и ја имаат развиено духовната страна на личноста.

Зелени очи

Оваа боја на очи се смета за најретка во светот, а ја имаат само 2 проценти од популацијата.

Зелената боја симболизира харизма, иновативност, младост и здравје. Луѓето со зелени очи се опишуваат како љубители на авантури. Се добри говорници, снаодливи во општеството и ретко осамени. Во љубовта се понекогаш превртливи, па ни сами не знаат што сакаат. Мана им е тврдоглавоста, а склони се кон манипулации и љубомора.

Напиши коментар