Free zone

Сте се запрашале ли некогаш колку ни е потребно за да бидеме среќни?

Среќата во животот зависи од многу работи, една од нив е – количеството на спиење, покажува најновото истражување.

 

Имено, постои силна врска помеѓу количината на сон и среќата, што е веќе докажана од многу истражувања. Во едно истажување биле испитани повеќе од 2000 испитаници.

 

Резултатите се следните:

 

Целосно среќени – седум часа и шест минути спиење

Претежно среќени – седум часа спиење

Најчесто среќени – шест часа и 54 минути спиење

Не се премногу среќени – шест часа и 48 минути спиење

Резултатите може да звучат бесмислено, бидејќи се работи за навидум мали разлики, но ве повикуваме да го потврдите на наједноставен можен начин – ваш сопствен експеримент.

Напиши коментар