Free zone

Усните, веѓите и очите откриваат се!

Еве објаснувања и начини на кои можете да ја протолкувате личноста на првиот состанок, а да немате нити позборувано со истата.

На вас останува дали воопшто ќе се впуштите во муабет после ова.

УСНИ – Преку обликот на усните се проценува сензуалноста, апетитот за храна и за секс, како и за комуникативност. Тенка горна усна и полна долна асоцира на личност која во емотивните врски не е во состојба да врати со иста мера и да даде онолку колку што добива од партнерот. Тенка долна усна и полна горна асоцира на личност која во врските дава можеби и повеќе отколку што треба. Полни округли усни се знак на грижлива, чувствителна и хедонистичка природа.Тенките усни во главно се индикатор на себичност.

ВEЃИ – Според обликот на веѓите ви откриваме информации за репутацијата и темпераментот. Силни, истакнати веѓиасоцираат на агресивни личности кои се вешти во работата со раце. Тенки веѓи покажуваат на неодлучна личност. Ниски веѓи (ниско поставени) откриваат импулсивен темперамент, а високите веѓи (високо поставени) зборуваат за личности кои се многу внимателни кога се донесување на одлуки во прашање. Коси веѓи (имаат линија која оди нагоре) ги претставуваат оптимистичните личности. Рамни веѓи се знак на добра самоконтрола.

БОЈА НА ОЧИ  – Темно сини очи укажуваат на друштвена личност која истовремено е чувствителна и сензуална, додекасветло сините се индикатор за кокетирање со спротивниот пол, како и чести промени на партнерот. Темно зеленитепретставуваат енергични и иновативни личности. Нивната спонтаност и интелект тешко е да се сфати и разбере на првото запознавање, додека светло зелените очи укажуваат на поитри личности кои уживаат во друштво на спротивниот пол.

Смеѓите очи се показател на страствени, друштвени и великодушни личности. Посебна посветеност и лојалност покажуваат кон семејството за кое се посебно поврзани, додека личностите кои имаат сиви очи се високо интелегентни и креативни. Во нивниот случај, недостига страст, затоа што се склони кон претерана аналитичност и пресуди. Црните очипред се, се многу ретки, ама ако имате можност да запознаете таква личност, знајте дека таа до своите цели не доаѓа на најефтиниот начин.

Напиши коментар