← НАЗАД НА БОЗА

ЖЕНИ, НАУЧЕТЕ од што се плашат мажите

ЖЕНИ, НАУЧЕТЕ од што се плашат мажите
157 Читања

Мажите најчесто се гордеат со својата храброст, но тоа всушност не е баш така – и тие имаат свои стравови, згора на тоа, најдобро е да се каже дека се плашат исто како и “послабиот пол” …

Менталната состојба на мажите е особено деликатна. Самоубиството е најголемиот убиец на мажи под 45-годишна возраст.

Често им се вели дека се посилни и не покажуваат емоции, а тоа всушност им остава негативни последици.

Компанијата Harry’s  е една од оние кои сакаат да ја разбијат илузијата на недопирлив човек, па таа спроведе анкета и најде листа на работи кои ги загрижуваат мажите.

Во едно истражување спроведено врз повеќе од 2.000 мажи на возраст помеѓу 18 и 88 години, откриени се најчестите проблеми за машкиот пол.

Најголемите фактори се бизнисот и парите. Дури 17 проценти од мажите беа загрижени за нивната работа и 16 проценти за нивната заработувачка. Друга грижа по ред беше здравјето па децата. Невообичаено, но следната загриженост беше за политиката и состојбата во државата, а дури подоцна и семејството, животната средина и иднината.

“Би сакал мојата сопруга да биде почесто дома. Докторка е и е под голем стрес, а тоа го носи дома. Би сакал да биде тука за семејството и помалку да работи. Дали е тоа толку лошо? “, Праша 29-годишното момче од Есекс.

“Би сакал да имам поубаво и посиметрично лице. Да направам нови заби, поубава коса и поголеми бицепси. Нема многу работи што ги сакам за себе “, призна еден 25-годишен маж од Ковентри.

“Едноставно сакам да се чувствувам сакан. Понекогаш се чувствувам како да ме игнорира. Би сакал да се отвори и да ми каже што навистина мисли “, призна 25-годишниот Девон.

“Секогаш се чувствувам лошо, ги оптоварувам моите пријатели со моите проблеми. Не знам како да ги решам. Се чувствувам мизерно поради зависноста од семејството “, додаде тој.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk