Free zone

Зоолошката градина има посебна атракција – панда која слика

Жената панда по име Јанг Јанг, која пред две години на свет донесе близнаци, научила да слика мали слики и веќе 100 од нив се продадени преку интернет, по цена од 490 евра за секоја слика, кои ќе се користат за книга со фотографија од пандите во австриските зоолошки градини .

Апстрактните дела на пандата потсетуваат на првите цртежи на едно мало дете – црна точка на бела хартија.

Напиши коментар